Veiligheid & Privacy

Laatste update: 24-5-2018

Jouw persoonlijke gegevens zijn veilig

Vitalize.nl en Vitstore.com garanderen veilig online winkelen en respecteert de privacy van alle bezoekers op onze website. Wij waarderen het vertrouwen dat je in ons stelt en wij zullen daarom uiterst zorgvuldig met je gegevens omgaan. Alle gegevens die je bij ons achterlaat worden veilig gewaarborgd door één van de modernste technieken: de Secure Socket Layer (SSL). Wanneer je een bestelling plaatst wordt gebruik gemaakt van deze beveiligde omgeving. Je gegevens zullen te allen tijde worden beschermd en vertrouwelijk worden behandeld.

Lees hieronder verder hoe en wat wij er allemaal aan doen om jouw gegevens te beschermen en te waarborgen.

Veilig winkelen, SSL Gecertificeerd

Vitalize.nl en Vitstore.com garandeert veilig online winkelen. Pagina's met belangrijke en vertrouwelijke informatie worden met gecertificeerde SSL verbindingen tot stand gebracht. Deze SSL verbinding zorgt dat alle vertrouwelijke informatie gecodeerd wordt verstuurd. Alle pagina’s op Vitalize.nl en Vitstore.com zijn voorzien van deze technologie. Je gegevens zijn veilig bij ons en wij delen de gegevens niet met externe partijen.

Webshop keurmerk

Wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk.

Vitalize / Vitstore staat voor 100% achter haar producten en de samenwerking met de externe partijen. Door middel van het keurmerk voor online webwinkels maken wij dit graag aan je kenbaar. Dit keurmerk betekent dat je veilig kunt betalen en dat de privacy gewaarborgd is op Vitalize.nl en Vitstore.com.

SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De SSL is de meest gebruikte manier voor het aangaan van de beveiligde elektronische transacties via het internet. SSL is een standaard protocol die gebruik maakt van een public key encryption technologie, zodat er een veilige service ontstaat tussen de internet-servers. De integriteit en de verificatie van de berichten zowel als de legitimatie van verzender/ontvanger worden hierbij gewaarborgd. De communicatie tussen de webserver en de cliënt vindt vervolgens versleuteld plaats. Indien je op een beveiligde site bevindt, begint de URL met https://.

Privacy beleid

Wij zijn aangesloten bij het Webshop Keurmerk.

Wij respecteren de privacy van alle gebruikers van onze sites en dragen er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je ons verschaft vertrouwelijk wordt behandeld. Wij gebruiken de gegevens om de bestellingen zo snel en gemakkelijk mogelijk te laten verlopen. Voor het overige zullen wij deze gegevens uitsluitend gebruiken met jouw toestemming. Vitalize / Vitstore verkoopt jouw persoonlijke gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen als zij zijn betrokken bij het uitvoeren van de bestelling. Deze derden hebben allen een verwerkersovereenkomst met Vitalize / Vitstore gesloten.

Wat doen we met de gebruikersgegevens

Vitalize en Vitstore gebruiken de gebruikersgegevens van haar klanten voor verschillende doelen. Wij gebruiken jouw gegevens vooral om je een zo persoonlijk mogelijke winkelervaring te bieden. De gegevens worden alleen door Vitalize of Vitstore doeleinden gebruikt. Deze worden dus niet met derden gedeeld. Zie hieronder wat wij met jouw gegevens doen.

Omdat wij heel transparant willen zijn naar onze klanten toe, leggen wij je graag uit wat wij verder doen met de persoonsgegevens.

- Als je een bestelling plaatst op Vitalize.nl of Vitstore.com, hebben we je naam, e-mailadres, afleveradres en betaalgegevens nodig om de bestelling uit te voeren en je van het verloop daarvan op de hoogte te houden.


- Om het winkelen bij Vitalize.nl en Vitstore.com zo aangenaam mogelijk te laten zijn, slaan wij met jouw toestemming de persoonlijke gegevens en de gegevens met betrekking tot de bestelling en het gebruik van onze diensten op. Hierdoor kunnen wij de website personaliseren en de beste mogelijkheden voor je presenteren.

- Als je een bestelling hebt geplaatst, zullen wij je na verloop van tijd een herinnering sturen dat je producten bijna op raken. Hiervoor gebruiken wij alleen je naam, e-mailadres en de data van de voorheen gekochte producten. Het is mogelijk om je hiervoor uit te schrijven via de uitschrijflink in de "Product raakt op" e-mail.

- Wij gebruiken jouw naam, adres en e-mailadres welke zijn verkregen via een bestelling, inschrijving nieuwsbrief of inschrijving kras en winactie om je te informeren over de ontwikkeling van de website en over speciale aanbiedingen en acties. Als je hier niet langer prijs op stelt, kun je je uitschrijven op onze website of via de nieuwsbriefuitschrijflink. Je zal hierna geen online nieuwsbrieven meer van Vitstore ontvangen. Wens je ook geen print / offline informatie van Vitstore te ontvangen neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zullen dan alle gegevens verwijderen uit ons klantbestand.

- Als je bij Vitalize.nl of Vitstore.com een bestelling plaatst bewaren wij, indien gewenst, de gegevens op een Secure Server. Je kunt een account aanmaken in 'Mijn Vitstore' en een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven. Met een 'Mijn Vitstore' account hoef je je naam, adres, e-mailadres, aflever- en factuuradres niet bij iedere nieuwe bestelling opnieuw in te vullen. Deze gegevens worden net zolang bewaard totdat de klant wenst dat zijn/haar gegevens worden verwijderd uit het klantenbestand.

- We vragen je geslacht om je beter te kunnen aanspreken.


- We vragen je geboortedatum om je op je verjaardag een aanbieding te kunnen sturen.


- Wanneer je een adviesgesprek aanvraagt met één van de samenwerkende therapeuten of diëtisten zullen je gegevens altijd zorgvuldig worden behandeld door de adviseurs. De door u aangeleverde gegevens worden beschermd en opgeslagen in uw klantaccount en worden niet gedeeld met derden. Deze gegevens blijven net zolang bewaard volgens de richtlijnen van de Belastingdienst. Dit veranderd weer nadat er een nieuwe bestelling wordt geplaatst.

- Gegevens over het gebruik van onze site en de feedback die wij krijgen van onze bezoekers helpen ons om onze site verder te ontwikkelen en te verbeteren.


- Als je besluit een recensie te schrijven, kun je zelf kiezen of je je naam of andere persoonlijke gegevens toevoegt. Wij zijn benieuwd naar de meningen en ervaringen van onze bezoekers. Vitstore behoudt zich het recht bijdragen die niet aan onze sitevoorwaarden voldoen niet te publiceren.

- Tijdens de chat vragen we soms om je naam, e-mailadres + bestelnummer om je sneller van dienst te kunnen zijn.

- Na het maken van een bestelling heb je de optie om via Hotjar je mening te geven over het bestelproces. Deze data kunnen we gebruiken om de webshop nog beter te maken.

Recht op wijzigen of wissen van Persoonsgegevens / account

Mocht je je gebruikersgegevens willen inzien, wijzigen of verwijderen uit ons bestand neem dan contact op met onze klantenservice. Als consument heb je altijd het recht om tegen de verwerking van de persoonsgegevens bezwaar te maken. De gegevens worden net zolang bewaard totdat er een handmatige wijziging wordt uitgevoerd. Dit in het belang van de klant, welke bij ons centraal staat. De duur dat de gegevens worden bewaard zijn dus ruim 15 jaar.

Meer weten over de wet bescherming persoonsgegevens klik hier voor de website Autoriteit Persoonsgegevens. Als consument heb je het recht om hier ook een klacht in te dienen.


Bescherming van Persoonsgegevens

Jouw persoonsgegevens zullen altijd met zorg worden behandeld en technisch worden beveiligd. Vitstore gebruikt je Persoonsgegevens alleen voor de bovenstaande gevallen. Partijen waarmee wij samenwerken hebben allen een Verwerkersovereenkomst met ons afgesloten. Wij dragen zorg dat sub-verwerkers aan dezelfde verplichtingen zijn gebonden als die wij als webshop hebben.


Meer weten wet bescherming persoonsgegevens

Meer weten over de wet bescherming persoonsgegevens klik hier voor de website Autoriteit Persoonsgegevens. Als consument heb je het recht om hier ook een klacht in te dienen.

Wat doet Vitalize / Vitstore NIET met jouw gegevens

Vitalize / Vitstore zal jouw persoonlijke gegevens nooit aan derden verkopen en zal deze uitsluitend aan derden ter beschikking stellen die zijn betrokken bij het uitvoeren van je bestelling. Onze werknemers en door ons ingeschakelde derden zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van je gegevens te respecteren. Met alle samenwerkende partijen is een verwerkersovereenkomst gesloten.

Affiliate Daisycon

Deze website maakt gebruikt van de diensten van Daisycon om adverteerders via performance based advertising te promoten. Performance based advertising is een eerlijke vorm van adverteren omdat een adverteerder alleen betaalt voor daadwerkelijk en meetbaar resultaat.
Om deze dienst uit te kunnen voeren maakt onze partner Daisycon gebruik van zogeheten affiliate cookies en matching-data. Met deze cookies kan een match worden gemaakt tussen de transactie bij de adverteerder en deze website. Hierdoor weet Daisycon dat deze website een vergoeding moet ontvangen.

Bij de registratie van deze vergoeding krijgt deze website toegang tot basale, anonieme transactiedata. Deze data mag door deze website uitsluitend worden opgeslagen en/of bewerkt om de betreffende adverteerder effectiever te promoten of voor het maken van statistische analyses. Deze website draagt er zorg voor dat opgeslagen data adequaat wordt beveiligd en houdt zich aan geldende privacyrichtlijnen en wetgeving. Wij hebben dit aan Daisycon verklaard door de Algemene publisher voorwaarden te accepteren.

Het gebruik van affiliate cookies en de opslag van anonieme transactiedata vormt geen gevaar voor de privacy van de bezoeker van deze website. Volgens de Telecommunicatiewet en de AVG / GDPR hoeft hiervoor dan ook geen toestemming te worden gevraagd. Ten aanzien van de dataverwerking binnen de AVG / GDPR beroepen wij ons op de toetstemmingsgrondslag Gerechtvaardigd Belang. Wel dienen wij onze bezoekers over het gebruik te informeren. Klik hier om meer te lezen over de affiliate cookies en het privacybeleid van Daisycon.

Sovendus

Waardebonnen van Sovendus GmbH: Voor de selectie van een op dit moment voor u interessant waardebonaanbod worden door ons een gepseudoniemiseer en versleuteld de hash-waarde van uw e-mail adres en uw IP-adres aan Sovendus (Sovendus GmbH, Moltkestr. 11, 76133 Karlsruhe, Duitsland) (artikel 6, lid 1, onder f) AVG) doorgestuurd. De gepseudoniemseerde hash-waarde van het e-mailadres wordt gebruikt om rekening te houden met een eventueel aanwezig verzet tegen reclame van Sovendus (opt-out) (art. 21 paragraaf 3, art. 6 Abs.1 AVG c). Het IP-adres wordt door Sovendus uitsluitend gebruikt ten behoeve van de beveiliging van gegevens en in de regel na zeven dagen geanonimiseerd (art. 6, paragraaf 1 f AVG). We sturen bovendien voor boekhoudkundige doeleinden gepseudoniemiseerd; ordernummer, orderbedrag en valuta, sessie-ID, couponcode en tijdstempel door aan Sovendus (art. 6, paragraaf 1 f AVG). Als u geïnteresseerd bent in een waardebonaanbieding van Sovendus, en op uw e-mailadres is geen opt-out in het Sovendus syteem geregistreerd, geven wij bij een klik op de enkel in dit geval getoonde Sovendus-Banner, versleuteld uw aanhef, naam en e-mailadres aan Sovendus door ter voorbereiding van de waardebon (artikel 6, lid 1, onder b), f AVG).

Verdere informatie over de verwerking van uw gegevens door Sovendus is te vinden in de online richtlijnen voor gegevensbescherming.


Heb je vragen?

Neem contact op met onze klantenservice, indien je vragen hebt over jouw gegevens of wanneer deze niet kloppen.

Vitalize.nl / Vitstore.com
Galvaniweg 15
4207 HL Gorinchem

KvK nr. 11065579

Klanten waarderen ons met:
The Feedback Company 9.4 10 2434