Er is veel gebeurd in mijn sportieve carrière sinds mijn laatste blog. Zo heb ik afgelopen mei, het brons gepakt in de skiff (1mansboot) tijdens de worldcup aangepast roeien in Varese in Italië.

Selectie Nederlands zitvolleybal team

Intussen ben ik ook gescout en vervolgens geselecteerd voor het Nederlands zitvolleybal team.

Ik maakte mijn debuut tijdens een oefenwedstrijd tegen het eerste team (valide) van Noordwijk. Dit was een vriendschappelijke wedstrijd  ter gelegenheid van de opening van een nieuwe sporthal. Het Nederlands team speelt van 30-09 t/m 08-10-2015 het Europeeskampioenschap in Warendorf, Duitsland. Daar kunnen zij zich plaatsen voor de Paralympische spelen! Helaas kan ik er niet bij zijn ivm mijn uitzending naar de militaire wereldspelen te Zuid Korea.

Militaire Wereldspelen

In het verleden heb ik enige tijd de atletieksport wheelen (sprint in een sportrolstoel) beoefend. Bij eerdere wedstrijden voor defensie heb ik daar toen 3 zilveren medailles gewonnen. Om de 4 jaar zijn er de militaire wereldspelen. De vorige editie was in Brazilië en dit jaar is het organiserende land  Zuid Korea. Het is echter voor het eerst dat er ook mindervalide/gewonde militairen aan mogen deelnemen. Ik ben dan ook gevraagd om weer in de wheeler te stappen en voel me vereert om Nederland te mogen vertegenwoordigen!

Nieuwe skiff

Op 21 september werd het 110 jarig bestaan van roeivereninging Dudok van Heel gevierd tijdens de traditionele Army Regatta, een roeiwedstrijd over 4,5 kilometer. Daarbij streden Nederlandse en Belgische verenigingen op het riviertje de Mark om het eremetaal.

Deze feestelijke dag was extra bijzonder omdat ik mijn nieuwe skiff in ontvangst mocht nemen tijdens de traditionele botendoop. De skiff draagt de naam van luitenant-kolonel Ruben Driever, die binnenkort afscheid neemt als commandant van het Bureau Interne Militaire Sport.


Dit was de update, zodra ik terug ben uit Zuid-Korea zullen jullie snel van mij van horen en zal ik mijn ervaringen met jullie delen.  :-)

Tot snel! 

Groetjes Edwin