Is je best doen altijd genoeg? Zes jaar geleden betrad ik de Nederlandse autosport. Ik herinner mij die dag nog als de dag van gisteren. Een droom die werkelijkheid werd. Nu zes jaar later kijk ik terug op zes jaar van hoogte en dieptepunten. Wat kan er in zes jaar ontzettend veel gebeuren.

Het is eigenlijk toch stiekem een van de sporten waarbij je het meest compleet moet zijn als je weinig geld hebt om die top te bereiken. Bij voetbal heb je spelersmakelaars die jou verkopen, bij het schaatsen ervaren oud-schaatsers en teams die jou loopbaan bepalen.

Het complete plaatje

Bij de meeste sporten wordt je geselecteerd op hoe goed jij de sport kunt beoefenen en komen de juiste mensen om jou heen vanzelf. Helaas is niets minder waar in de autosport. Als je talent hebt maar niet schatrijk bent of schatrijke ouders hebt komt het neer op hoe compleet je bent naast de baan, kun jij je dan niet goed verkopen wordt het moeilijk, ben je commercieel niet goed wordt het moeilijk, behoor je sportief gezien niet tot de top wordt het moeilijk, ben je technisch niet goed onderlegd wordt het moeilijk, ben je communicatief niet goed wordt het moeilijk. Kortom ben je beperkt in de ontwikkeling van jouw competenties wordt het een moeilijk verhaal om tot de top te komen binnen de autosport. Nee, bij autosport telt het complete plaatje. Ook ik ben hier inmiddels al vaak mee geconfronteerd en op m’n bek mee gegaan.

Om dit complete plaatje te behalen moet je jezelf telkens opnieuw de vraag stellen ‘’heb ik er echt alles aan gedaan.’’ Hierbij moet je constant kritisch naar jezelf kunnen kijken en zijn. Niet altijd maar de vinger wijzen naar hem, haar, hun of wie dan ook. Zij gaan jou namelijk niet naar de top brengen. Dat moet je zelf doen. Wat had ik er zelf aan kunnen doen om mijn doel wel te bereiken. Hierbij is het opdoen van kennis belangrijk. Wees niet bang om hulp te vragen aan anderen hoe je bepaalde dingen aan moet pakken om je doel de volgende keer wel te bereiken. Ook de gevoelige dingen. Dit is de enige manier om jezelf snel goed te leren kennen. Waar ligt je kracht en waar je zwakte. Dit is moeilijk, je zal namelijk over je ego heen moeten stappen en tegen kritiek moeten kunnen. Maar Ik denk dat dit de manier is om de top te behalen en je zwakke punten om te buigen tot het compleet zijn in de autosport.

Tuurlijk heb je om bepaalde doelen te behalen talent nodig. Kijk naar het racen zelf. Dat lukt niet alleen met inzet. Maar we hebben ze allemaal zien komen en gaan in de Nederlandse autosport omdat ze niet compleet waren, maar wel mega veel talent hadden. Dat vind ik doodzonde. En dan zijn andere beperkingen wel met inzet te bereiken. Ik heb zelf ook een jaar niet geracet omdat ik m’n budget niet rond had en dus niet compleet. Dit had niet alleen met budget te maken maar ook met mijzelf als persoon naast de baan. Ik vond dat ik wel m’n beste had gedaan, maar toch reed ik niet, maar had ik er echt alles aan gedaan? Dan moet ik mezelf in de spiegel aankijken en eerlijk bekennen ‘’Nee dat had ik niet’’. Je best doen is niet genoeg. Ik ben hierna met andere mensen gaan praten die de top wel behaald hebben en gevraagd hoe ik daar moet komen, dat doe ik nog steeds want ik ben er nog lang niet maar merk wel dat het me verder helpt.

Het leerproces

Waarom zou je eigenwijs zijn als anderen het allemaal al eens hebben mee gemaakt. Op die manier heb ik mij sterk kunnen ontwikkelen zowel op als naast de baan. Ik zit nu nog vol in dit leerproces en leer elke dag weer keer op keer. Gelukkig race ik zelf weer en ben ik weer op de goede weg. Ik sta hopelijk nog in de beginfase van mijn autosport carrière en moet nog super veel leren om aan de top te komen, maar 1 ding heb ik inmiddels wel goed begrepen van de mensen om mee heen en dat is: ’’Zorg dat je jezelf in de spiegel aan kunt kijken en zeggen dat je tot het uiterste bent gegaan.’’

Voor meer informatie over mij als persoon bekijk dan hier mijn profielgegevens!


Met Sportieve groet,

Niels Langeveld