Het is alweer even geleden dat jullie van me gehoord hebben. Maar er is des te meer gebeurd. Zo heb ik deelgenomen aan de Invictus games in Londen (georganiseerd door Prins Harry), het NK in Amsterdam en het EK in Polen.

Invictus Games

De Invictus Games is een initiatief van Prins Harry, zoon van Koningin Elizabeth uit Engeland. Zelf is Prins Harry ook militair en is in het verleden uitgezonden geweest naar Afghanistan. Daar heeft hij aan de lijve ondervonden hoe het is om mensen gewond te zien raken en zelfs zien sneuvelen.

De Invictus Games is de paralympische spelen voor gewonde militairen. Ik nam deel aan de disciplines Indoor roeien (de 4 minuut en 1 minuut wedstrijd) en het zitvolleybal. Ik had dus drie kansen op een medaille op dit speciale sportevenement. Bij de 4 minuut wedstrijd roeien en bij het zitvolleybal pakte ik het brons. Helaas kwam ik 2 meter tekort op de 1 minuut race voor een derde bronze medaille. Maar al met al een onvergetelijke prachtige ervaring!

Nieuwe roeipartner

Helaas is mijn vorige roeimaatje Agmaja Kolman gestopt met het roeien. Ik moest dus op zoek naar een nieuwe partner. Even leek het erop dat ik een nieuwe partner gevonden had maar helaas is zij ook gestopt omdat de trainingsdruk en reisafstand voor haar te veel was.

We zijn nu bezig met een nieuwe dame ik hoop jullie bij het volgende bericht te kunnen melden dat ik een nieuwe roeipartner gevonden heb om samen toe te werken naar de Paralympics in Rio!

Nederlands Kampioenschap Indoorroeien

Op 17 januari 2015 was het NKIR in Amsterdam. Na een vervelende rugblessure te hebben gehad in de maanden november en december kon ik eindelijk weer pijnvrij roeien op de ergometer. Ik ging dan ook vol goede moed en zonder al te hoge verwachtingen naar de wedstrijd. Ik had immers niet de optimale voorbereiding gehad. Maar het ging verbluffend goed. Ik eindigde als eerste met een tijd van 03:42!!! Een verbetering van ruim 12 sec van mijn PR.

De extra trainingen wat betreft core stability en betere houding hebben hun effect gehad. Ook de Vitstore sportdrank en Pre-Workout hebben daar zeker een steentje aan bij gedragen. De trainer, zeer tevreden met het resultaat, zag tijdens de race nog verbeter punten. Dat komt goed uit want doordat ik eerste ben geworden mag ik op 31-01-2015 naar het EK in Polen. Daar ga ik de tips die ik gekregen heb van de coach omzetten in hopelijk nog een nog betere race!

Europees Kampioenschap Indoorroeien

31 januari was het dan zover; het EK! In de aanloop naar dit toernooi voelde me weer een stuk fitter dan voorafgaand aan het NK. Samen met mijn coach hebben we de puntjes op de 'i' gezet om te proberen een goede race neer te zetten.

En wat voor een race was het! De race ging erg goed waardoor ik het vlakke schema kon roeien waar we op mikten. Ongefelijk! Europees Kampioen met alweer een nieuw PR van 03:37 en het bijhorende eremetaal!

Wat betreft de toekomst en het aankomend programma zal sterk afhangen of ik op tijd een nieuwe partner zal vinden. Ik zal jullie op de hoogte houden en nog even nagenieten van de afgelopen weken!

Met vriendelijke sportieve groet, Edwin Vermetten